Într-o lume perfectă…

Într-o lume perfectă oamenii ar fi corecți, oamenii ar fi optimisti, oamenii ar ști ce înseamnă limitele și care dintre ele pot fi împinse puțin mai încolo, depășite fără să deranjeze persoana din vecinătate.

Într-o lume perfectă oamenii și-ar asuma responsabilitățile lor și ar respecta responsabilitățile celorlalți, nu s-ar calca în picioare reciproc, și-ar vedea de treaba lor, de curtea lor și nu și-ar baga nasul în ale altora.

Într-o lume perfectă nu ar exista boli, oamenii ar fi sănătoși, nu ar exista depresie, anotimpurile ar fi echilibrate, sau, dacă ar exista toate astea s-ar putea vindeca, dacă ar fi inundații și secetă s-ar putea rezolva cu bine toate, nu ar rămâne oameni fără case, oamenii s-ar ajuta între ei însă cei ajutați nu ar încerca să profite mai mult decât au nevoie de cei binevoitori.

 

Dar nu există o lume perfectă, avem si  lepădături, scuze,  lapidatori,  hoți, oameni care nu au altceva de făcut decât să le dea în cap celorlalți, oameni care abuzează de funcțiile lor, de oamenii care le sunt alături, oameni care nu au limite, care nu știu ce înseamnă limite, oameni forțați să se maturizeze înainte de vreme. Este o lume dezechilibrată, este o lume în care există locuri cu mai multă fericire și locuri unde fericirea e doar în vise, dacă mai există și visele.

Și atunci, întrebarea mea este ce faci mai departe gândindu-te la toate astea?

 • Rămâi în bucla ta pe care o consideri aproape de perfectă pentru tine și nu te implici în dezechilibrul din jur? care, vrei sau nu… tot o sa-ți bată la ușă pentru că totul se face cu oameni, câteodată oameni pe care-i vrei, câteodată oameni pe care nu-i vrei..
 • Rămâi în lume și ai de-aface tot timpul cu dezechilibrul, care inevitabil la un moment dat o să te schimbe, o sa te transforme în cineva care probabil nu vrei să devii…
 • Ești oricum între oameni mai buni sau mai răi, îți vezi mereu de treaba ta și rezolvi ce ai de rezolvat cu oameni dar menții contactul atat cat e nevoie ca sa nu te afecteze ca persoana
 • Ești oricum între oameni mai buni sau mai răi, rămâi așa cum ești, poate te schimbi în mai bine din când în când, și poate încerci să faci o lume mai bună cu oamenii în care vezi totuși potențial..

Astea sunt variantele pe care le văd eu, în mare. Ce mă întristează cel mai mult este că mulți s-au transformat din ce erau odată corecți măcar 90% în oameni de care alții se feresc acum. Poate din dorința de a place, de a-și face prieteni mai mulți, de a fi ok cu toată lumea unele persoane nu pot răspunde NU atunci când cineva îi roagă să fie incorecți, să fie nesimțiți, și răspund DA unei cereri doar pentru a fi în pas cu cei din jur, din dorința de a nu fi arătat cu degetul cum că ĂLA nu e de acord cu restul lumii.

Din punctul meu de vedere toate sunt așa cum sunt pentru un motiv: evoluția. Când te întâlnești cu o problemă, când intri într-un conflict poți evolua sau poți involua, de multe ori se întâmplă să devii mai nesimțit și să consideri asta ca fiind maturizare.

În fine, prea multe trec prin mintea mea în ultima vreme și lucrurile sunt atât de complicate deși aș putea să le simplific doar la fapte și să-mi bag picioarele. Dar nu aș fi eu dacă nu aș încerca să înțeleg ce se întâmplă și de ce. Din păcate nu pot să trec cu vederea când cel responsabil nu-și asumă partea de vină. Faptul ca lumea nu-i corectă și alți oameni sunt nesimțiți nu acordă nimănui licență să fie la randul lui incorect sau nesimțit. Dacă vrei să fii nesimțit n-ai decât să fii, dar asumă-ți asta pentru că ai mai multe variante din care poți alege și nu mai căuta scuze pentru chiulit de la școala vieții pentru că ai o vârstă și ar trebui să te privești în oglindă, te suporți?!

 

 

4 thoughts on “Într-o lume perfectă…

 1. dana

  Gina mama, tu chiar ai impresia ca cine este nesimtit sau ipocrit mai sta sa se analizeze? vise maica!
  autoanaliza este pt cei care au de gand sa faca schimbari in comportament. unde ai vazut tu om nesimtit sa vrea sa se schimbe?

 2. Gina

  ei draga…. numai eu ca fraiera cate-odata mai ratacesc cu de-astea :)))

  • dana

   lasa Gina, cand eram tanara si nelinistita asa ratacita eram si eu! 😉

 3. Gina

  🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *